Έρευνα: τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο αναπτύσσουν καλύτερη συμπεριφορά

skilos-kai-paidia

Tα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες που έχουν σκύλο και συμμετέχουν στη βόλτα ή στο παιχνίδι με το σκύλο τείνουν να έχουν καλύτερη συμπεριφορά από συνομήλικους τους που μεγαλώνουν χωρίς σκύλο σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Δυτ.Αυστραλίας και το Telethon kids Ινστιτούτο, τα παιδιά μεταξύ 2-5 χρονών έχουν μειωμένες πιθανότητες να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές και αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν φιλοκοινωνικές συμπεριφορές το μοίρασμα και η συνεργασία. Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα θετικά αποτελέσματα αυξάνονταν όσο τα παιδιά έπαιζαν ή περπατούσαν με το σκύλο της οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα στην έρευνα πήραν μέρος 1646 οικογένειες και τα παιδιά των οικογενειών που είχαν σκύλο είχαν 30-40% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς και 23% λιγότερες δυσκολίες γενικότερα. Επίσης είχαν 34% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αλτρουιστικές συμπεριφορές.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως τα παιδιά που περπατούσαν με το σκύλο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ήταν έως 74% περισσότερο πιθανό να αναπτύξουν προσχολικές κοινωνικές δεξιότητες.

“Μαθαίνουμε όλο και περισσότερο ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων μέσα σε οικογένειες μπορεί να έχει φανταστικά οφέλη για τη σωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών” δήλωσε ένας από τους ερευνητές, ο Hayley Christian, σε μια ανακοίνωση του Telethon Kids. “Δεδομένου του πόσο σημαντική είναι η σωματική δραστηριότητα για την υγεία και την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού, πρέπει πραγματικά να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε ευκαιρία για να κινηθούν τα παιδιά. Η έρευνά μας δείχνει ότι η ιδιοκατοίκηση της οικογένειας θα μπορούσε να είναι μια πολύτιμη στρατηγική για την επίτευξη αυτού”, δήλωσε ο Christian.

Όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν πως η σχέση παιδιού-σκύλου είναι κάτι απίστευτα ωφέλιμο για την ψυχική υγεία και των δύο. Το παιδί μαθαίνει να παίζει, να φροντίζει και να εισπράττει μια άνευ όρων αγάπη και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι!

Πηγή: petfully.gr


Σχολιάστε

Please note, comments must be approved before they are published