4 Ιδέες για διασκεδαστικά παιχνίδια με τον σκύλο σας!

Πέρα από τη βασική εκπαίδευση υπακοής, υπάρχουν πολλά παιχνίδια διασκέδασης για τα αγαπημένα σας τετράποδα που θα τα διεγείρουν γνωστικά και θα γίνουν πηγή διασκέδασης και για τους δυο σας!

1. Διδάξτε το σκυλί σας την επαφή με τα μάτια

Κρατήστε μια λιχουδιά στο μέτωπό σας ή κοντά στο ύψος των ματιών σας και ζητήστε από τον σκύλο σας να σας κοιτάξει. Σταδιακά αρχίστε να εξαφανίζετε το φαγητό για να χρησιμοποιήσετε ένα σήμα χεριών και μια λεκτική εντολή για να ζητήσετε από το σκυλί σας να σας κοιτάξει. Αυτή η βασική συμπεριφορά όχι μόνο σας βοηθά να κερδίσετε την προσοχή του σκύλου σας όταν αποσπάται, αλλά η επαφή με τα μάτια προκαλεί επίσης απελευθέρωση της οξυτοκίνης τόσο σε εσάς όσο και στο σκύλο σας. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη για την προσκόλληση μεταξύ γονέα και παιδιού. Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτές τις ανταλλαγές βλεμμάτων ως «αγκαλιές ματιών».

2. Ενεργοποιήστε τη ρουτίνα του σκύλου σας

Αν θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι έχετε την αμέριστη προσοχή του σκύλου σας, πρέπει να αλλάζετε συχνά τη ρουτίνα σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η αλλαγή της διαδρομής που συνήθως ακολουθείτε όταν κάνετε βόλτα με τον σκύλο σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας προς μια διαφορετική κατεύθυνση, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάποια εντελώς νέα διαδρομή.
Εκθέτοντας τον σκύλο σας σε νέα μέρη, μυρωδιές και διαφορετικούς ήχους θα τον βοηθήσετε να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του αλλά και να οξύνει την προσοχή του προς εσάς. Πριν εκθέσετε το σκυλί σας σε ένα νέο περιβάλλον βόλτας, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και για τους δυο σας.

3. Παίξτε «ζεστό ή κρύο»

Το παιχνίδι «ζεστό ή κρύο» χρησιμοποιεί λεκτική επικοινωνία και φωνητικό τόνο για να βοηθήσει τον σκύλο σας να βρει μια κρυμμένη λιχουδιά ή παιχνίδι. Κρύψτε μια λιχουδιά όταν το σκυλί σας δεν κοιτάζει. Χρησιμοποιήστε έναν ήρεμο ήχο για να δηλώσετε το «πιο κρύο», αν το σκυλί σας απομακρυνθεί από την κρυμμένη λιχουδιά. Χρησιμοποιήστε έναν πιο ενθουσιασμένο τόνο για «πιο ζεστό», καθώς το σκυλί σας πλησιάζει. Αυτό το παιχνίδι αυξάνει τις δεξιότητες ακοής. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας που θα συνδέει εσάς με τον τετράποδο φίλο σας.

4. Διδάξτε τον σκύλο σας πώς να λύνει ένα «πρόβλημα»

Δώστε στον σκύλο σας να καταλάβει πώς να τραβήξει κάτι για να κερδίσει μια λιχουδιά. Συνδέστε μια κορδέλα ή ένα μικρό σχοινί με μια απολαυστική λιχουδιά που θα την έχετε κρύψει κάτω από ένα έπιπλο, αρκετά πίσω, ώστε να μην μπορεί να τη φτάσει με το στόμα ή το πόδι του. Ενθαρρύνετε το σκυλί σας να ερευνήσει μέχρι να ανακαλύψει ότι χρειάζεται να τραβήξει το σκοινί για να αποκτήσει το «κέρασμα». Οι νοητικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη τόσο των κουταβιών όσο και τη διατήρηση της σκέψης στους σκύλους προχωρημένης ηλικίας. Η επιτυχής επίλυση προβλημάτων είναι επίσης μια μεγάλη ώθηση εμπιστοσύνης.

Πηγή: Pet City Blog


Σχολιάστε

Please note, comments must be approved before they are published