Γιατί ο σκύλος μου δεν τρώει την ξηρά τροφή του;

Συχνά οι κηδεμόνες σκύλων παρατηρούν ότι το κατοικίδιό τους έχει σταματήσει να τρώει την αγαπημένη του τροφή.
Είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Η ξηρά τροφή επιλέγεται έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που οδηγούν σε έναν υγιή και ενεργητικό οργανισμό. Γι’ αυτό σε περιπτώσεις κάποιας πάθησης, η ξηρά τροφή του σκύλου είναι εξειδικευμένη και αντίστοιχη του προβλήματός του.
Η απουσία των συστατικών αυτών και η ελλειπής διατροφή του σκύλου μας, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας την εμφάνιση ή την επιδείνωση σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ας δούμε με ποιους “έξυπνους” τρόπους μπορείτε να κάνετε ελκυστική την ξηρά τροφή του:

Αναμίξτε την ξηρά τροφή του με υγρή τροφή

Ο σκύλος σας μπορεί να αντισταθεί στην ξηρά τροφή του αλλά δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο με την υγρή. Ανακατέψτε λοιπόν, τα δύο είδη τροφών, στην αρχή με περισσότερη υγρή τροφή για να μην μπορεί να ξεχωρίσει τη δεύτερη γεύση. Σταδιακά μειώστε την ποσότητα υγρής τροφής αυξάνοντας την ξηρά κάνοντάς τον να τη συνηθίσει πάλι!

Δοκιμάστε να ενισχύσετε την τροφή με άλλα συστατικά

Τροφές με έντονη οσμή όπως το αυγό ή ο ζωμός κρέατος, μπορούν να ενισχύουν τη γεύση της ξηράς τροφής. Με την προσθήκη τέτοιων τροφών που τους αρέσουν (η ποσότητά τους θα πρέπει να είναι μικρότερη από το 10% της καθημερινής διατροφικής ποσότητας) μπορείτε να τα κάνετε να λατρέψουν πάλι την ξηρά τροφή του.

Ελέγξτε αν το κύριο συστατικό της ξηράς τροφής είναι το κρέας

Ανατρέξτε στη συσκευασία της τροφής για να δείτε αν περιλαμβάνει ως κύριο συστατικό το κρέας ή όχι. Τα σκυλιά από τη φύση τους προτιμούν τις τροφές που περιλαμβάνουν κρέας. Η έντονη μυρωδιά του κρέατος σε συνδυασμό με την έντονη γεύση δεν περνούν απαρατήρητες από το σκυλάκι σας.

Συνδυάστε διασκέδαση και γεύμα

Χρησιμοποιήστε παιχνίδια μέσα στα οποία μπορείτε να κρύψετε την τροφή του. Η διαδικασία εύρεσης της κροκέτας θα ενθουσιάσει τον πιστό σας φίλο και θα τη φάει με περισσότερη όρεξη.

Περισσότερη άθληση

Πριν την ώρα του γεύματος, πηγαίνετε την καθιερωμένη σας βόλτα ή παίξτε ένα παιχνίδι που θα χρειάζεται αρκετή από την ενέργειά του. Με αυξημένη την αίσθηση της πείνας το πιθανότερο είναι να φάει κανονικά την τροφή του.

Περιορίστε τις λιχουδιές

Οι λιχουδιές δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα σκυλάκι. Είναι ένα είδος τροφής που δεν πρέπει να δίνεται με τη συχνότητα της κύριας τροφής. Επομένως, καλό θα ήταν να τις περιορίσετε στο ελάχιστο.

Πολύ βασικό είναι να παρατηρήσετε αν ο σκύλος σας δεν τρώει πλέον την τροφή του επειδή προτιμά τις λιχουδιές, μία υγρή τροφή ή σπιτικό φαγητό. Το σπιτικό φαγητό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγεται ούτως ή άλλως καθώς δεν είναι ωφέλιμο για τα σκυλιά όπως συμβαίνει με εμάς.

Συντακτική ομάδα Pet City


Σχολιάστε

Please note, comments must be approved before they are published